Kedai Makan Senai

By malaysiajao team

Hey, korang yang suka mencari adventure makan-makan sedap senai! Kali ni, kita nak cerita pasal satu tempat wajib dalam senarai foodie korang – kedai makan senai, sedap!

Kalau korang nak tahu di mana nak cari makanan sedap yang melekat dalam ingatan, jom kita terjah satu perjalanan kuliner yang pasti buat perut dan hati korang kenyang puas!


Kedai Makan Senai Restoran DAmbang Senai

1. Restoran D’Ambang Senai

Alamat1769, Jalan Senai Utama 1/2, Taman Senai Utama, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Sabtu = 10:30 AM–12 AM
Ahad = Closed
Nombor Telefon+60127800450
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Restoran D’Ambang Senai ni memang meletop punya tempat makan! Boleh dikatakan ia tempat yang wajib dicuba kalau melawat Senai.

Suasana dia tenang dan selesa, macam makan kat rumah sendiri.

Menu dia pelbagai giler, dari nasi lemak sedap giler sampai la ke mee goreng mamak yang pedas mengancam.

Portion makanan dia besar, pastu harga pun berpatutan.

Kalau datang sini, jangan lupa cuba kek coklat dia yang moist giler!

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Restoran D’Ambang Senai” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila:
Bro, korang kena try makanan dia kat sini. Memang makanan dia sedap gila. Nasi lemak dia, bebola ikan, semua terbaik!

2. Staf Mesra:
Saya rasa sangat welcome datang sini. Staf dia friendly gila. Kalau tak tahu nak pilih apa, dorang tolong recommend dengan baik.

3. Atmosfera Selesa:
Tempat makan / kedai makan di senai ni best sebab suasana dia selesa. Ada la ciri-ciri tradisional sikit tapi tak over sangat. Relax je makan.

4. Harga Berpatutan:
Kalau pasal harga, takdelah mahal sangat kat kedai makan sedap di senai. Berbaloi dengan rasa dan saiz hidangan. Boleh makan puas-puas.

🤔 Cons
1. Lama Tunggu:
Adakalanya kena tunggu agak lama untuk makanan sampai, especially bila kedai penuh. Tapi kalau takde urgent, boleh je chill.

2. Parking Susah Sikit:
Tempat parking terhad sikit. Kadang-kadang kena pusing cari parking kosong.

3. Varieti Menu Terhad:
Menu dia sedap, tapi agak terhad sikit. Lebih banyak pilihan mungkin lagi bagus.

4. Bunyi Bising:
Kadang-kadang bising sikit dalam kedai kalau ramai orang. Susah sikit nak bersembang kalau ada group besar.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Nasi Goreng AyamRM 6
2Mee Goreng MamakRM 6
3Ayam GorengRM 7
4Ikan BakarRM 10
5Sambal BelacanRM 2
6Sayur CampurRM 3
7Sup AyamRM 4
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2
Kedai Makan Senai Restaurants 7 Beradik Senai

2. Restaurants 7 Beradik Senai

Alamat26 Lot 31 jln terminal 5 kawasan perindustrian 3 johor, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 10 AM–10 PM
Nombor Telefon+601126751223
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Nama dia memang unik – Restaurants 7 Beradik Senai.

Tempat makan / kedai makan best senai ni sebenarnya gerai makanan yang diuruskan oleh 7 beradik.

Menu dia lebih kepada makanan Melayu tradisional, dengan nasi lemak dan rendang di antara yang paling popular.

Tempat makan malam best di senai ni tak besar sangat, tapi suasana dia mesra ala-ala makan dengan keluarga sendiri.

Masa sesuai datang ialah sarapan atau lunch, sebab lepas tu dia boleh je kena sold-out!

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Restaurants 7 Beradik Senai” :

😃 Pros
1. Hidangan Unik:
Kedai makan sedap di senai ada hidangan yang agak unik, campuran tradisional dengan moden. Menarik untuk dicuba.

2. Citarasa Hebat:
Aku memang suka rasa makanan kat kedai makan viral senai sini. Berlainan dari kedai lain. Sedap!

3. Rekaan Kedai Menarik:
Dekorasi kedai dia sangat menarik. Cantik untuk ambil gambar dan suasana makan pun seronok.

4. Portion Besar:
Porsi makanan dia besar. Berbaloi dengan harga yang kita bayar.

🤔 Cons
1. Harga Agak Mahal:
Sebab konsep dia unik, kadang-kadang harga agak mahal berbanding kedai biasa.

2. Perkhidmatan Lambat:
Beberapa kali aku pergi, perkhidmatan agak slow. Dorang boleh improve lagi aspek ni.

3. Kekangan Tempat Duduk:
Kedai ni tak besar sangat, jadi kadang-kadang susah nak dapat tempat duduk kalau peak hours.

4. Kurang Pilihan Makanan Biasa:
Kalau suka makanan tradisional biasa, mungkin tak banyak pilihan untuk kau kat sini.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Nasi AyamRM 7
2Nasi GorengRM 6
3Ayam GorengRM 7
4Mee GorengRM 6
5Soto AyamRM 5
6Sup Tom YamRM 7
7Roti CanaiRM 1
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2
Kedai Makan Senai Kedai Makan No1 Senai

3. Kedai Makan Senai: Kedai Makan No1

Alamat16, 23, Jalan Indah 2, Taman Senai Indah, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 8 AM–10 PM
Nombor Telefon
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Kalau cari makanan yang simple tapi sedap, Kedai Makan No1 Senai jawapannya.

Walaupun kedai ni nampak biasa je dari luar, makanan dia memang tak main-main.

Menu kedai makan di senai ni campur-campur dari nasi campur sampai la ke bihun goreng, semuanya sedap.

Tauke kedai ni friendly, selalu bagi recommendation best. Harga pun tak menyakitkan hati.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Kedai Makan No1 Senai” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila:
Bro, makanan kat sini memang terbaik! Dari nasi lemak sampai ke mee goreng, semua sedap. Rasa-rasanya, kalau ko datang sini, memang ko akan puas perut.

2. Harga Berpatutan:
Yang bestnya, harga makanan kat sini tak mahal sangat. Boleh makan sedap tanpa perlu terlalu risaukan bajet. Jadi, sesuai la kalau ko nak makan jimat-jimat.

3. Tempat Bersih dan Selesa:
Ruang makan kat kedai makan tengahari senai sini kemas dan bersih. Aku suka suasana dia sebab tenang, so boleh la makan dengan rasa puas hati.

4. Khidmat Pelanggan Baik:
Staff kat sini friendly gila. Dorang dengan senyum layan pelanggan, siap tanya lagi kalau kita okay ke tak dengan makanan. Rasanya macam duduk rumah sendiri je.

🤔 Cons
1. Kepeningan Tempat Duduk:
Yelah, kadang-kadang waktu puncak, susah nak cari tempat duduk kosong. Mesti kena sabar sikit kalau nak makan kat sini.

2. Masa Tunggu Lama:
Ada masa tertentu, service agak slow sikit. Kita kena tunggu lama untuk dapat makanan. Kalau ko lapar betul-betul, boleh jadi agak menyusahkan.

3. Varieti Menu Terhad:
Walaupun sedap, tapi pilihan menu kat sini tak berapa banyak. Kadang-kadang rasa macam nak cuba benda lain tapi tak ada pilihan.

4. Kawasan Parking Sempit:
Park kereta kat sini agak mencabar. Ruang parking terhad, so kadang-kadang kena pusing cari parking jauh sikit.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Nasi Goreng KampungRM 6
2Mee Goreng MamakRM 6
3Ayam GorengRM 7
4Ikan BakarRM 10
5Sambal BelacanRM 2
6Sayur CampurRM 3
7Sup AyamRM 4
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2
Kedai Makan Senai Tulang JR Cafe Senai 1

4. Tulang JR Cafe Senai

Alamat108, Jalan Impian Senai 2, Taman Impian Senai, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Sabtu = 11:30 AM–9 PM
Ahad = Closed
Nombor Telefon+60182559296
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Nama kedai makan tengahari senai ni memang kreatif, Tulang JR Cafe Senai.

Spesialisasi dia ialah makanan yang berbahan dasar tulang – sup tulang, tulang rusuk bakar, dan macam-macam lagi.

Kalau suka makanan yang berempah dan lemak lazat, memang kena cuba.

Tempat ni nampak casual tapi makanan dia high quality.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Tulang JR Cafe Senai” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila:
Bro, makanan kat sini memang terbaik! Tulang lembu dia masak sampai lembut gila, kuah kari pun pedas dan sedap. Nasi pun gebus betul. Confirm kenyang dan puas perut!

2. Khidmat Mesra:
Staff kat sini friendly habis. Diorang selalu senyum dan ready nak tolong kalau ada apa-apa. Service cepat, tak perlu tunggu lama untuk makanan sampai.

3. Atmosfera Santai:
Tempat ni punya suasana memang chill. Ada outdoor seating, jadi boleh makan sambil nikmati angin sepoi-sepoi. Kalau taknak panas, dalam kedai pun selesa dan kipas kuat.

4. Harga Berpatutan:
Harga makanan dia berbaloi dengan portion besar dan rasa sedap. Boleh makan puas-puas tanpa perlu nak terkejar poket kosong.

🤔 Cons
1. Sesak Kadang-kadang:
Kedai ni popular, so kadang-kadang boleh jadi crowded terutama waktu peak. Kena sedia awal kalau nak elak tunggu lama.

2. Parking Susah Sikit:
Tempat parking kadang-kadang limited, terutama kalau datang waktu lunch atau dinner. Kau kena bersabar cari parking yang sesuai.

3. Variasi Menu Terhad:
Menu dia lebih kepada makanan tulang je, so kalau kau tak minat tulang, mungkin kurang option untuk kau pilih.

4. Bunyi Bising:
Kadang-kadang kedai ni boleh jadi bising sebab ramai orang dan kedai dia tak terlalu besar. Kalau kau nak makan dalam ketenangan, maybe bukan tempat yang sesuai.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Nasi Goreng TulangRM 8
2Mee Goreng TulangRM 8
3Ayam Goreng TulangRM 9
4Ikan BakarRM 10
5Sambal BelacanRM 2
6Sayur CampurRM 3
7Sup TulangRM 5
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2
Kedai Makan Senai Warung Suppakmaon Senai

5. Warung Suppakmaon Senai

Alamat38, Jalan Impian Senai Utama, Taman Impian Senai, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiSelasa-Ahad = 12–11 PM
Isnin = Closed
Nombor Telefon+60136888660
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Kalau nak cari warung makanan segera yang sedap di Senai, Warung Suppakmaon ni pilihan kedai makan pagi senai yang tepat.

Menu dia banyak pilihan, dari nasi lemak ayam goreng sedap sampai la ke roti bakar yang gebu.

Pekerja dia peramah, selalu siap sedia layan pelanggan dengan baik.

Suasana kedai pun santai, sesuai untuk lepak-lepak sambil makan.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Warung Suppakmaon Senai” :

😃 Pros
1. Rasa Sup Yang Mantap:
Ni memang paling aku suka, beb! Sup di sini sedap gila, kuah pekat dan penuh rempah. Kalau korang nak makan sup yang mengancam tekak, memang tempat ni kena check-out.

2. Harga Berpatutan:
Tak perlu merampas dompet korang, harga di Warung Suppakmaon ni berpatutan. Korang boleh makan puas-puas tanpa perlu risaukan duit poket.

3. Varieti Menu:
Dari sup ayam sampai sup daging, ada macam-macam pilihan. So, kalau korang jenis suka tukar-tukar menu, tempat ni sesuai sangat.

4. Atmosfera Santai:
Tempat ni punya suasana memang chill habis. Aku suka duduk sini, relax je. Boleh lepak dengan kawan-kawan atau family tanpa rasa tergesa-gesa.

🤔 Cons
1. Kawasan Sesak:
Kadang-kadang kedai ni penuh gila, sampai tak cukup tempat duduk. Kalau tak berjaya dapat tempat, memang kecewa habis la.

2. Perkhidmatan Lambat:
Aduh, inilah masalahnya. Kadang-kadang servis dia lambat gila. Kalau korang lapar teramat, mungkin kena bersabar sikit.

3. Kebersihan Kurang Jaga:
Beberapa kali aku perasan meja dan tempat duduk tak properly bersih. Ini memang perlu diperbaiki sebab kebersihan tu penting, kan?

4. Pilihan Minuman Terhad:
Aku rasa pilihan minuman kat sini agak terhad. Kadang-kadang aku nak air lain selain dari air mineral, tapi tak banyak pilihan.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Sup AyamRM 5
2Sup KambingRM 7
3Sup SayurRM 4
4Nasi PutihRM 2
5Roti BakarRM 2
6Teh TarikRM 2
7Kopi ORM 2
8Air SirapRM 2
9Air KelapaRM 4
10Ais KrimRM 4
Kedai Makan Senai Western Food Country Kitchen Senai

6. Western Food Country Kitchen Senai

Alamat234, Jalan Padi Mahsuri 5, Taman Senai Baru, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Jumaat = 5 PM–12 AM
Sabtu-Ahad = Closed
Nombor Telefon+60145024858
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Jom makan Western Food kat Country Kitchen Senai!

Tempat kedai makan menarik di senai ni best sebab dia campur Western dengan local fusion.

Mesti kena cuba chicken chop dia, juicy giler!

Pastu, dia ada macam-macam pasta dan burger yang menggoda selera.

Suasana kedai dia ala-ala kafe luar negara, sangat selesa untuk lepak dengan kawan-kawan.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Western Food Country Kitchen Senai” :

😃 Pros
1. Variety Menu yang Mantap:
Haish, menu di sini memang jadi pilihan serius. Dari steak juicy sampai pasta creamy, semuanya ada! Confirm kalau kengkawan dari pelbagai cita rasa boleh jumpa makanan yang kena tekak di sini.

2. Rasa yang Terbaik:
Wah, aku pernah rasa steak di sini, lepastu tak pernah lupa. Memang rasa dagingnya mantap giler, lembut macam kasut baru. Bukan tu je, sos-sos dan rempah dia kasi tambah seri kat hidangan.

3. Suasana Tempat yang Selesa:
Lepas penat berjalan cari makan, tempat ni memang macam peluk dalam-depan. Ada la suasana yang tenang, ala-ala macam western country gitu. Bagus untuk jamu mata sebelum jamu perut.

4. Khidmat Pelanggan Power:
Servis di sini memang layan giler. Waiter dan waitress pun sporting, selalu senyum. Kalau tak tau nak pilih apa, diorang boleh bagi suggestion yang padu.

🤔 Cons
1. Harga yang Agak Mahal:
Okay, kalau bajet nipis, agak rasa macam kena korek kocek sikit la. Memang kualiti makanan bagus, tapi boleh jadi jarang-jarang mampu nak datang kalau kumpul duit gaji bulan lepas-bulan ni.

2. Lama Menunggu Masa Puncak:
Aduh, kalau datang masa peak hour, terpaksa standby kesabaran extra. Kadang-kadang order ambik masa lama nak sampai, terutama kalau kedai penuh dengan pelanggan.

3. Tempat yang Terhad:
Kedai ni nampaknya tak terlalu besar, so kalau datang dalam kumpulan besar, kena la agak-agak atur meja. Kalau tak, boleh jadi sesak dan tak selesa sikit.

4. Pilihan Makanan Minima untuk Vegetarian:
Bagi yang tak makan daging, pilihan menu untuk vegetarian agak limited. Boleh jadi agak susah nak cari hidangan yang sesuai.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Chicken ChopRM 15
2Lamb ChopRM 20
3Beef SteakRM 25
4Fish and ChipsRM 18
5Spaghetti BologneseRM 12
6Caesar SaladRM 10
7Teh TarikRM 2
8Kopi ORM 2
9Air SirapRM 2
10Ais KrimRM 4
Kedai Makan Senai Chicken Chop Senai Kg Jaya Sepakat

7. Chicken Chop Senai Kg Jaya Sepakat

AlamatTaman Jaya Sepakat, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 5–10 PM
Sabtu = Closed
Nombor Telefon+60182359412
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Kat Chicken Chop Senai Kg Jaya Sepakat, hidangan chicken chop dia memang jadi pilihan ramai.

Daging ayam dia gebu dan dimasak dengan sedap.

Menu kat tempat makan malam best di senai ni taklah banyak sangat, tapi semua sedap.

Atmosfera tempat ni santai, boleh datang dengan family atau kengkawan.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Chicken Chop Senai Kg Jaya Sepakat” :

😃 Pros
1. Sedapnya Ayam Goreng:
Korang tahu tak, ayam goreng dia memang mantap giler. Kulit dia crispy tapi dalam dia lembut. Aku rasa dia goreng guna minyak panas kot, sebab tu rasa macam tu sedap.

2. Sajian Murah dan Berbaloi:
Harga dia berpatutan lah dengan porsi yang korang dapat. Memang kenyang habis makan. Tak perlu keluar duit banyak tapi dapat makanan yang puas hati.

3. Perkhidmatan Mesra:
Aku suka suasana kedai ni sebab pekerja dia friendly. Dorang tak kisah nak jawab soalan kita pasal menu, kadang tu boleh cakap-cakap macam kawan.

4. Pilihan Sampingan Menarik:
Selain daripada ayam chop, dorang ada banyak pilihan sampingan macam wedges, salad, atau mashed potato. Jadi, kalau korang tak nak makan nasi pun boleh pilih alternatif lain.

🤔 Cons
1. Tempat Sesak dan Kecoh:
Kadang-kadang kedai ni penuh giler, sampai takde tempat nak duduk. Bising jugak dengan bunyi orang ramai makan, so kalau korang cari tempat tenang, mungkin kena datang awal.

2. Masa Tunggu Lama:
Aku pernah tunggu makanan hampir setengah jam. Maybe sebab masa tu peak hour kot, tapi kalau korang lapar teruk, boleh rasa agak teruja tapi sabar la kena ada.

3. Kurang Parking:
Tempat parking agak terhad, jadi kalau datang waktu busy, boleh jadi pening nak cari tempat parking. Kena berjalan sikit la kalau takde rezeki parking dekat.

4. Varieti Minuman Terhad:
Aku rasa pilihan minuman dia takdelah banyak sangat. Mostly air mineral dan minuman ringan je. Kalau korang suka minuman kopi ke teh ke, mungkin kena fikir dua kali.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Chicken ChopRM 15
2Chicken BBQRM 16
3Chicken Black PepperRM 16
4Chicken MushroomRM 16
5Nasi PutihRM 2
6French FriesRM 4
7ColeslawRM 3
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2
Kedai Makan Senai Warung Mee Bandung Pak Abu Senai 1

8. Warung Mee Bandung Pak Abu Senai

Alamat30, Jalan Berkat 2, Kampung Jaya Sepakat, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 8 AM–5 PM
Sabtu = Closed
Nombor Telefon+6075992279
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Warung Mee Bandung Pak Abu ni legenda dah dekat Senai.

Mee Bandung dia memang kaw rasa.

Sambal dia pedas mengancam tapi sedap giler!

Warung / kedai makan tengahari senai ni jenis simple, tak fancy sangat, tapi makanan dia punya rasa meletop.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Warung Mee Bandung Pak Abu Senai” :

😃 Pros
1. Mee Bandung Power:
Wei, mee bandung di sini memang mantap habis. Kuah dia pekat dan sedap gila! Rasa dia yang kaw mampu takkan mengecewakan. Memang jadi pilihan utama kalau kau craving mee bandung yang power.

2. Udang Bergedil:
Duduk diam, udang bergedil di sini memang terbaik. Udang dia segar, bergedil dia lembut. Makin gigit, makin kau rasa puas. Boleh jadi tambahan yang sempoi untuk hidangan.

3. Tempat Santai:
Tempat kedai ni memang chill, bro. Boleh lepak lama-lama sambil makan dengan kawan-kawan. Suasana kampung-kampung pun ada, yang buat kau rasa macam relax je.

4. Harga Berpatutan:
Pasal harga, jangan risau. Kedai ni punya harga berpatutan, takder la membebankan sangat poket. Boleh makan puas-puas tanpa perlu fikirkan sangat pasal duit.

🤔 Cons
1. Ramai Orang:
Tapi ada downside jugak la. Kedai ni popular gila, so kadang-kadang jadi sesak la, bro. Kau kena bersabar sikit kalau nak makan kat sini bila peak hours.

2. Perkhidmatan Lambat:
Aku pernah dengar feedback yang perkhidmatan dia agak slow. Mungkin sebab ramai orang, jadi kena tunggu sikit la. Kalau kau takde masa, boleh jadi halangan sikit ni.

3. Parking Susah:
Jenuh jugak nak cari parking kat sini, especially kalau datang time lunch. Kau kena sesiapa yang cepat parking, kalau tak kau boleh putus asa dah.

4. Kurang Pelbagai Menu:
Yang ni subjective sikit la. Ada yang kata menu dia tak terlalu banyak pilihan. So, kalau kau jenis yang suka banyak variasi, mungkin kau akan rasa terhad sikit la.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Mee BandungRM 6
2Mee RebusRM 6
3Mee KariRM 6
4Mee GorengRM 6
5Nasi PutihRM 2
6Keropok LekorRM 3
7Teh TarikRM 2
8Kopi ORM 2
9Air SirapRM 2
10Air KelapaRM 4
Kedai Makan Senai Kedai Makan Seong Kee Senai

9. Kedai Makan Seong Kee Senai

Alamat14, Jalan Mewah, Taman Mewah, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiSelasa-Ahad = 7 AM–2:30 PM
Isnin = Closed
Nombor Telefon+60167678833
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Kedai Makan Seong Kee ni best kalau suka Chinese food.

Makanan dia ada pelbagai, dari rice dishes sampai la dim sum.

Yang paling famous kat sini ialah roasted pork dan duck.

Tekstur dia mantap, berkulit crispy tapi daging lembut.

Tempat ni popular waktu lunch, jadi datang awal sikit kalau tak nak kena queue panjang.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Kedai Makan Seong Kee Senai” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila:
Wah, memang terbaiklah makanan di Kedai Makan Seong Kee ni! Rasa ayam goreng dia garing luar, juicy dalam. Sambal belacan dia pedas mengancam tapi sedap sangat! Boleh meleleh air liur bila fikir balik.

2. Khidmat Mesra Gila:
Pegawai dia mesra gila babas! Diorang layan kita macam kawan lama. Kalau tak tahu nak pilih apa, diorang bagi cadangan dengan penuh sabar. Service cepat, makanan pun sampai pantas.

3. Atmosfera Santai:
Tempat ni punya environment memang tenang. Boleh lepak lama-lama sambil makan, takde rasa nak kena gesel-gesel dengan orang lain. Sesuai untuk keluarga atau kumpul kawan-kawan.

4. Harga Berpatutan:
Berbanding dengan kualiti makanan yang diaorang sediakan, harga memang berbaloi. Boleh makan puas-puas tanpa perlu risau poket koyak.

🤔 Cons
1. Tempat Kecil:
Kedai ni punya ruang agak terhad, jadi kalau ramai orang boleh jadi agak sesak. Kalau datang waktu peak, kena la beratur panjang sikit.

2. Pilihan Menu Terhad:
Menu dia memang sedap tapi agak terhad dalam pilihan. Kalau dah datang beberapa kali, mungkin boleh rasa bosan dengan pilihan yang sama je.

3. Parking Susah:
Nak cari tempat parking kadang-kadang jadi cabaran. Kena berjalan sikit dari tempat parking ke kedai, kalau tak suka jalan kaki memang agak mengancam.

4. Kekurangan Dessert:
Kalau suka sangat dessert, mungkin agak kecewa sebab pilihan dessert dia tak banyak. Mungkin boleh improve lagi dalam bab ni.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Nasi Goreng AyamRM 6
2Mee Goreng MamakRM 6
3Ayam GorengRM 7
4Ikan BakarRM 10
5Sambal BelacanRM 2
6Sayur CampurRM 3
7Sup AyamRM 4
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2
Kedai Makan Senai Restoran Senai Baru

10. Restoran Senai Baru

AlamatNo. 177, Jalan Belimbing 1, Taman Bahagia, 81400 Senai, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 24 Hours
Nombor Telefon+6075995177
Google Maps directionOpen

Deskripsi Kedai Makan Senai

Restoran Senai Baru ni memang classic habis.

Menu dia campur-campur dari Malay food sampai Chinese dishes.

Roti canai dan nasi goreng kampung dia wajib cuba.

Suasana kedai ni macam kedai kampung lama, rasa nostalgia bila makan sini.

Harga pun berpatutan.

Ulasan Pelawat Kedai Makan Senai “Restoran Senai Baru” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila:
Aduh, kalau pasal makanan, Restoran Senai Baru memang tak boleh lawan! Nasi lemak diorang tu memang mantap habis. Sambal dia pedas manis, lemak santan nasi tu gebu je, pastu ada telur goreng crispy. Makanan lain pun semua sedap-sedap belaka.

2. Khidmat Pelanggan Mesra:
Setiap kali aku pergi sana, staff dia selalu dengan senyuman lepas order. Dorang tak cakap macam menyusahkan pelanggan, memang layan dengan baik. Kalau ada kerenah sikit pun, dorang cuba selesaikan dengan pantas.

3. Atmosfera Santai:
Tempat ni memang best untuk lepak dengan kawan-kawan atau family. Suasana dia santai je, tak bising sangat. Ada la lagu-lagu klasik yang main dari radio. Memang rasa tenang je makan kat sini.

4. Harga Berpatutan:
Mengenai harga, aku rasa kat sini berbaloi. Portion makanan dia besar, berbanding dengan harga yang tak terlalu tinggi. Memang puas hati dapat makan sedap dengan harga yang okay.

🤔 Cons
1. Tempat Kecil:
Salah satu kekurangan dia ialah kedai ni agak kecil. Kalau time peak hour, memang boleh jadi penuh la. Kalau nak datang dalam group besar, kena call dulu book meja.

2. Parking Susah:
Masalah kedua ialah parking. Tempat parking dekat kedai ni terhad, so kadang-kadang kena parking jauh sikit. Kalau datang bawak kereta, kena prepared awal pasal parking.

3. Masa Tunggu:
Ada juga masalah dengan masa tunggu. Kadang-kadang bila ramai orang, makanan ambil masa sikit nak sampai. Kalau korang lapar gila, mungkin kena fikir dua kali atau datang awal sikit.

4. Varieti Menu Terhad:
Aku rasa menu diorang tak terlalu banyak pilihan. Makanan dia memang sedap, tapi kalau nak variasi lebih, mungkin agak terhad sikit la.

🎟️ Senarai Harga Menu

NoNama MenuHarga
1Nasi AyamRM 7
2Nasi GorengRM 6
3Ayam GorengRM 7
4Mee GorengRM 6
5Soto AyamRM 5
6Sup Tom YamRM 7
7Roti CanaiRM 1
8Teh TarikRM 2
9Kopi ORM 2
10Air SirapRM 2

Mesti korang dah terliur habis baca pasal Kedai Makan Senai ni kan?

Jangan tunggu lagi, cepat-cepat plan trip ke sana dengan kawan-kawan atau family.

Trust aku, korang takkan menyesal sebab makanan dan pengalaman di Kedai Makan Senai ni memang tak dapat digantikan!

Jom makan sampai jilat jari dan teruskan explore tempat makan menarik Malaysia. Selamat mencuba!

About the author

Malaysiajao Editor Team

Leave a comment