10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review)

By malaysiajao team

Tempat Makan best di Segamat – Hey, korang semua! Nak kongsi cerita best sikit ni. Kalau korang tengah travel ke Segamat, jangan lepaskan peluang untuk merasa makanan sedap kat kedai-kedai makan menarik di segamat.

Mesti ramai yang terfikir, “kedai makan yang sedap di segamat?” Trust me, you won’t be disappointed!

Segamat memang ada rahsia makan-makan yang boleh buat perut dan hati korang senyum lebar!


10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Selera Nasi Beringin Segamat 1

1. Tempat Makan Best di Segamat: Selera Nasi Beringin

Alamat22 & 24, Jln Utama 2/7, Taman Utama, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 8:30 AM–4:30 PM
Isnin = Closed
Nombor Telefon+60126046365
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Bro, kalau nak makan nasi yang padu dekat Segamat, jom serbu Selera Nasi Beringin.

Nasi dia, wah, lembut dan bercampur dengan aroma rempah yang mengancam!

Tapi yang paling takleh blah, bebola daging dia – meleleh dalam mulut, wei.

Pastu, ada lauk pauk macam sambal udang pedas, ayam goreng rangup, dan macam-macam lagi.

Kedai makan tengahari sedap di segamat dia pun tenang, mesra family, sesuai lepak ramai-ramai.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Selera Nasi Beringin Segamat” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila!
Korang, makanan kat Selera Nasi Beringin ni memang sedap habis. Nasi dia lembut, lauk dia punya rasa padu, semua benda pun fresh. Kalau nak rasa nasi campur yang mantap, inilah tempatnya.

2. Variety Menu Banyak!
Takdelah nak kecewa dengan pilihan menu. Ada nasi lemak, nasi ayam, nasi dagang, apa-apa pun ada. Tambah lagi dengan pilihan lauk, sayur, dan kuah. Senang cakap, kalau lapar macam-macam boleh pilih.

3. Suasana Santai Melayan Perut
Korang kalau datang sini, memang rasa kenyang bukan sebab makanan je. Suasana kedai dia santai, ala-ala kampung. Boleh makan dengan tenang sambil bercakap dengan kawan-kawan.

4. Harga Berpatutan
Pasal harga, jangan risau. Harga makanan kat Selera Nasi Beringin ni memang berpatutan dengan portion dia. Boleh makan puas-puas tanpa kantong jadi parut.

🤔 Cons
1. Ramai Orang, Susah Nak Dapat Meja
Kalau datang waktu peak hour, memang sesak lah. Nak dapat meja pun boleh jadi cabaran. Kena sabar sikit lah kalau nak makan dalam crowd.

2. Servis Lambat Kadang-kadang
Ada masa tertentu, servis dia agak slow sikit. Kalau korang datang dalam mood kelaparan teruk, kena bersabar lah sikit. Tapi sabar itu separuh daripada iman, kan?

3. Tempat Tidak Begitu Selesa
Walaupun makanan sedap, tapi tempat dia takde lah selesa sangat. Kerusi dan meja biasa je, kadang-kadang agak penuh dan tak berapa kemas.

4. Tempat Letak Kereta Terhad
Parking kat area kedai ni memang boleh jadi mencabar. Ada je la tempat parking, tapi kadang-kadang kena cari jauh sikit.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Selera U Turn Segamat

2. Selera U-Turn Segamat

Alamat12A, Jalan Buloh Kasap, Taman Orchid, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad =
12 AM–12 PM
8 PM–12 AM
Nombor Telefon+60137355502
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Eh, korang pernah tak try Selera U-Turn dekat Segamat? Mesti korang pusing balik lagi lepas makan sini.

Roti canai dia, tip-top gais, garing tapi lembut.

Kuah kari dia, sedap giler, rasa nak bancuh dengan nasi je.

Nasib baik harga pun berpatutan, kenyang tapi dompet tak merana.

Kedai makan yang sedap di segamat ni memang spot wajib kalau korang nak makan puas-puas tanpa nak pikir hal.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Selera U-Turn Segamat” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila Babeng
Yang pertama, korang kena tahu makanan kat sini memang power gila. Dari nasi lemak sampai la mee goreng, semua rasa dia mengancam! Rasa-rasanya boleh buat korang terkam habis-habisan.

2. Harga Berpatutan
Kalau korang budget ciput, jangan risau. Harga kat Selera U-Turn ni memang berpatutan. Bolehlah makan puas-puas tanpa perlu pikir pasal poket kering.

3. Atmosfera Santai
Kedai makan yang sedap di segamat ni punya atmosfera santai gila. Rileks je makan sambil dengar lagu-lagu yang best. Kalau korang nak lepak lama pun, takde hal.

4. Khidmat Pelanggan Okay
Pekerja dia friendly dan mesra gila. Kalau tak sure nak order apa, diorang punya suggestions memang membantu. Takde lah rasa macam kena cepuk je kalau tanya soalan.

🤔 Cons
1. Sesak Kadang-kadang
Ada masa tertentu, tempat ni boleh jadi sesak gila, bro. Kalau korang datang time peak hour, kena bersabar sikit lah nak dapat meja.

2. Perlahan Sikit Servis
Ada gak ulasan kata servis kat sini agak perlahan. Mungkin sebab dia popular kot, so servis agak overwhelmed.

3. Pilihan Makanan Terhad
Tapi kalau korang jenis pilih-pilih, mungkin tak semua menu sesuai dengan citarasa korang. Kadang-kadang kena try beberapa kali baru jumpa menu yang kena tekak.

4. Kualiti Tidak Konsisten
Ada orang kata kualiti makanan dia tak konsisten. Kadang sedap, kadang tak seberapa. Jadi, kalau korang lucky, dapat makanan terbaik. Kalau tak, agak kecewa sikit lah.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Warong Myra Ariana Segamat

3. Warong Myra Ariana Segamat

Alamat52, Jalan Putra 2/23, Bandar Putra, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 7–11 PM
Nombor Telefon+60177687556
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Korang cari makanan Melayu yang autentik kat Segamat? Mai la ke Warong Myra Ariana.

Nasi lemak dia memang mantap, kuah dia kaw sedap, pastu sambal pedas dia buat tekak rasa hidup.

Tapi jangan terlepas laksa Johor dia, kalau tak, korang rugi gila.

Kedai makan best di segamat ni takdelah fancy sangat, tapi makanan dia power, habis licin setiap suap.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Warong Myra Ariana Segamat” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Giler
Ini memang strong point Warong Myra Ariana. Diorang serve makanan yang memang meletup dalam mulut. Dari nasi lemak sampai lauk-pauk, semuanya juara.

2. Atmosfera Santai
Kedai makan best di segamat ni punya environment sangat laid-back. Ada lahirkan rasa tenang dan selesa masa ko makan. Boleh lepak lama-lama tanpa rasa tergesa-gesa.

3. Khidmat Mesra Gila
Crew di kedai makan malam sedap di segamat ni memang best gila layan pelanggan. Dorang friendly dan sentiasa sedia nak bagi nasihat pasal menu. Kalau ada special request, diorang cuba usaha yang terbaik.

4. Harga Berpatutan
Berbanding dengan kualiti makanan dan servis, harga dia quite reasonable. Ko takyah risau bajet koyak kalau makan sini.

🤔 Cons
1. Lama Nak Dapat Meja
Kadang-kadang, especially waktu lunch atau dinner peak hours, susah nak dapat meja kosong. Kena sedia awal sikit kalau nak elak tunggu lama.

2. Variety Mungkin Kurang
Kalau ko jenis suka banyak pilihan menu, mungkin Warong Myra Ariana ni tak bagi banyak sangat variety. Tapi apa yang ada memang sedap.

3. Parking Sikit Susah
Tempat letak kereta agak limited, so ko kena bersabar kalau nak cari parking. Kadang-kadang kena jalan sikit dari tempat letak kereta.

4. Agak Sempit
Ruang dalam tu taklah luas sangat. Kadang-kadang bila peak hours, boleh rasa agak sesak. Kalau ko dengan family besar, mungkin agak susah nak duduk selesa.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Nasi Ayam Gemas Mustaffah Segamat

4. Nasi Ayam Gemas Mustaffah Segamat

Alamat17 Cengal Off Jalan, Jalan Genuang, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 11:30 AM–6 PM
Jumat = Closed
Nombor Telefon+60176382261
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Jom kita bawak korang ke kedai makan pagi sedap di segamat Nasi Ayam Gemas Mustaffah dekat Segamat.

Ayam dia, woah, lembut macam kasut baru.

Nasi pun gebus, bercampur dengan kuah ayam yang mengancam.

Kalau suka pedas, jangan lupa tambah sambal, memang kaw-kaw pedas.

Tempat ni simple je, tapi kalau korang nak nasi ayam yang takyah nak berangan, sini tempatnya.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Nasi Ayam Gemas Mustaffah Segamat” :

😃 Pros
1. Sedap Gila Ayam Goreng
Alahai, ayam goreng dia memang power. Kulit dia crispy gila, dalam dia juicy betul. Kalau kau makan dengan nasi, hoii, puas hati!

2. Kawasan Selesa
Kedai makan pagi sedap di segamat ni punya kedai memang kemas dan selesa. Ada aircond, tak panas lah kau makan. Boleh lepak lama-lama sambil makan.

3. Portion Mantap
Bro, portion makanan dia memang kaw! Kau order nasi ayam, kau dapat lauk yang banyak. Confirm kau tak lapar lepas makan.

4. Pekerja Mesra
Pekerja kat sini friendly gila. Kau order pun dorang layan dengan senyum. Kalau ada apa-apa nak tanya pasal makanan pun, dorang dengan sabar je jawab.

🤔 Cons
1. Ramai Orang
Tempat makan ni memang popular. So, kadang-kadang kau kena beratur lama. Kalau tak sabar, memang agak menyampah la.

2. Harga Agak Mahal
Aku tak boleh nak deny, harga makanan dia pun agak mahal sikit lah. Kalau budget cikit, kena pikir dua tiga kali.

3. Parking Susah
Parking kat area kedai ni boleh jadi susah sikit. Kadang-kadang kau kena pusing-pusing cari tempat parking kosong.

4. Waktu Buka Terhad
Tempat ni tak buka 24 jam. Jadi kalau kau teringin malam-malam, memang kau kena cari tempat lain lah.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Saufi Anim Segamat

5. Saufi Anim Segamat

AlamatKampung Abdullah, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 10 AM–11 PM
Nombor Telefon
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Makanan Thai pun ada best kat Segamat tau! Contohnya, kedai makan di segamat Saufi Anim.

Tom yam dia, sedap giler, pedas dan masam bergandingan dengan sempurna.

Pad Thai dia pun takyah cakap la, memang terbaik.

Suasana kedai ni santai je, ala-ala makan kat warung kat Thailand tu.

Harga pun tak buat mata merah, berbaloi dengan saiz hidangan.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Saufi Anim Segamat” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Giler
Bro, kalau kau suka makanan Melayu yang sedap, tempat ni memang kena masuk dalam radar kau. Diorang pandai masak masakan kampung yang meleleh dalam mulut. Ayam goreng dia crispy gila, dan rendang lembut mengancam!

2. Suasana Klasik
Tempat ni punya dekorasi macam rumah kampung lama, jadi mood makan pun rasa nostalgic. Kalau kau suka ambience macam ni, confirm kau akan enjoy makan sini.

3. Portion Besar
Nak kenyang, takyah risau. Setiap hidangan dia datang dengan portion yang memuaskan. Confirm lepas makan sini, perut kau happy giler.

4. Perkhidmatan Mesra
Staff dia sangat friendly, bro! Diorang tolong explain menu dengan sabar kalau kau tak tau nak pilih apa. Boleh tanya apa-apa je, dorang tak pernah buat muka masam.

🤔 Cons
1. Harga Agak Mahal
Ni antara kelemahan dia. Harga makanan dia agak tinggi sikit, so kalau budget kau tight, kena consider betul-betul.

2. Kepeningan Parking
Kalau kau bawak kereta, parking agak susah sikit. Kadang-kadang kau kena pusing-pusing cari tempat kosong.

3. Waktu Tunggu Panjang
Tempat ni popular, so kadang-kadang kena beratur lama sikit. Kalau kau lapar giler, memang agak menguji kesabaran.

4. Pilihan Menu Terhad
Kalau kau jenis yang suka variety, mungkin kau akan rasa pilihan menu dia tak terlalu banyak. Tapi, yang ada pun mostly sedap, so boleh consider je.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Warung Nasi Goreng Daging Salai Segamat

6. Warung Nasi Goreng Daging Salai Segamat

Alamat1939, Jalan Abdullah, Kampung Chabong, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin, Rabu-Sabtu = 5–10 PM
Ahad&Selasa = Closed
Nombor Telefon+60143088311
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Ko rasa nak makan nasi goreng yang memang meletup, cuba la singgah Warung Nasi Goreng Daging Salai ni.

Daging salai dia, memang padu giler! Nasib baik portion dia besar, puas perut.

Tapi kalau tak tahan pedas, kena bagitau dorang kurangkan sikit pedasnya.

Suasana kat kedai makan di segamat sini santai je, macam makan dekat rumah sendiri.

Harga pun berpatutan, tak perlu risaukan poket kosong.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Warung Nasi Goreng Daging Salai Segamat” :

😃 Pros
1. Sedap Gila Punya Rasa
Wei, nasi goreng daging salai dia memang tak main-main. Rasa daging salai dia melekat betul dalam nasi goreng tu. Kau makan memang rasa kaw-kaw sedap, confirm takkan kecewa.

2. Portion Mantap
Korang lapar tahap gaban ke apa, jangan risau. Portion di Warung Nasi Goreng Daging Salai Segamat ni memang besar. Kau order, pasti kenyang sampai mengantuk!

3. Atmosfera Relax
Tempat ni punya atmosphere sangat chill, bro. Ada lah ala-ala kampung-kampung gitu. Boleh makan sambil rasa tenang, jauh dari hiruk-pikuk bandar.

4. Harga Berpatutan
Kalau pasal harga, memang kau tak payah risau. Berbanding dengan sedap dan portion dia, harga kat sini sangat berpatutan. Wallet kau tetap selamat.

🤔 Cons
1. Lama Nak Dapat Makanan
Bro, satu keburukan kat sini adalah kau kena bersabar sikit. Kadang-kadang waktu peak, makanan ambil masa sikit nak sampai kat meja kau. Jadi, kalau lapar betul, kau kena datang awal atau bersedia untuk tunggu.

2. Tempat Parking Susah Carik
Park kereta boleh jadi cabaran sikit, bro. Kadang-kadang kena pusing-pusing cari parking kosong sebab kedai ni popular.

3. Kesesakan Waktu Puncak
Kalau kau datang masa waktu makan tengahari atau malam, memang boleh ada kesesakan. Tempat ni famous, so kadang-kadang boleh ramai orang beratur.

4. Kurang Pelbagai Menu
Warung ni memang terkenal dengan nasi goreng daging salai je. So, kalau kau nak menu lain, mungkin tak berapa banyak pilihan. Kalau kau teringin nasi goreng lain ke, kena cari tempat lain.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Warung Soto Wageh Segamat

7. Warung Soto Wageh Segamat

AlamatJalan Medoi, Kampung Jawa, 85000 Segamat, Johor, Malaysia
Waktu OperasiSelasa-Ahad = 6 AM–1:01 PM
Isnin = Closed
Nombor Telefon+60127279224
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Kalau hari sejuk or tengah lapar, warung Soto Wageh ni memang legit.

Kuah soto dia pekat dan sedap giler, ada aroma rempah yang mengancam.

Daging ayam dia lembut, kuah tu memang kena minum sampai habis.

Harga pun berpatutan la dengan saiz hidangan.

Kedai makan tengahari sedap di segamat ni takdelah fancy sangat, tapi suasana kampung dia yang buatkan rasa tenang.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Warung Soto Wageh Segamat” :

😃 Pros
1. Soto Sedap Giler
Ni memang tak boleh dipersoalkan. Soto dia lemak, kaw, dan rasa dia meletup dalam mulut. Sedap tak terkata, beb!

2. Hidangan Lazat
Bukan setakat soto je, tapi pelbagai hidangan dia mantap. Ada lauk pauk, nasi lemak, rojak, semua ada. Confirm lepas makan puas hati.

3. Atmosfera Santai
Tempat ni macam tak formal sangat, ala-ala makan kat kampung. Suasana santai, buat kita rasa macam makan kat rumah sendiri.

4. Harga Berpatutan
Benda paling penting, harga dia tak terlampau mahal. Berbaloi dengan hidangan yang sedap tu.

🤔 Cons
1. Sesak Kadang-kadang
Ada masa tertentu tempat ni boleh jadi sesak gila dengan orang. Kadang-kadang kena bersabar nak cari meja kosong.

2. Perkhidmatan Agak Lambat
Ada hari dia punya busy, perkhidmatan jadi agak lambat. Tapi, kalau kita datang dengan mood sabar, boleh je handle.

3. Kurang Parking
Tempat parking agak terhad, so kalau datang time peak hour, susah sikit nak cari tempat.

4. Varieti Menu Terhad
Walaupun sedap, tapi kadang-kadang bosan juga kalau selalu makan soto je. Varieti menu dia boleh diperbaiki lagi.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Ngeteh Port Cafe Dessert Segamat

8. Ngeteh Port Cafe & Dessert Segamat

AlamatNgeteh Port Highway Segamat Kuantan, Taman Yayasan, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 7:30 AM–12:30 AM
Nombor Telefon+6079313269
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Lepas makan, kena cari tempat untuk minum dan makan pencuci mulut, kan? Ngeteh Port Cafe & Dessert ni tempat yang sesuai.

Dia ada pelbagai jenis teh yang best, dari teh tarik sampai teh ombak laut.

Dessert dia pun kena cuba, macam ABC special dan waffle sedap giler.

Kedai makan viral di segamat ni cantik, ada ruang luar juga untuk lepak-lepak.

Bolehlah relax sambil nikmati makanan sedap.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Ngeteh Port Cafe & Dessert Segamat” :

😃 Pros
1. Atmosfera Yang Santai
Kedai makan viral di segamat ni memang chill habis, bro. Ada tempat indoor dan outdoor, so korang boleh pilih ikut suka hati. Kalau nak lepak sambil tengok view luar pun ada, atau kalau cuaca panas, dalam cafe pun selesa gila.

2. Varieti Menu Yang Menarik
Menu dia pelbagai gila, bro. Mulai dari makanan berat sampai dessert, semua ada. So, kalau datang ramai-ramai pun senang, sebab ada menu untuk semua citarasa.

3. Instagrammable
Kalau korang jenis suka ambil gambar untuk update Instagram, tempat ni memang sesuai gila. Hiasan dia cantik, makanan dia pun disusun cantik. Pasti dapat gambar yang meletop!

4. Khidmat Pelanggan Yang Mesra
Staff dia friendly dan helpful, bro. Kalau ada soalan pasal menu atau tak sure nak pilih apa, diorang sedia tolong. Service cepat dan tak lambat.

🤔 Cons
1. Harga Agak Mahal
Okay, nak cakap jujur bro, harga kat sini agak mencengkam poket sikit. Mungkin sebab dia offer pengalaman makan yang berbeza, so harga pun lebih tinggi dari kedai biasa.

2. Sesak Pada Waktu Pekat
Kadang-kadang, especially waktu petang atau malam, tempat ni boleh jadi agak sesak. Kalau korang tak suka bising atau takde meja kosong, better datang awal.

3. Tempat Parking Terhad
Masalah parking ni memang tak dapat dielakkan. Kadang-kadang susah nak cari tempat parking, especially kalau ramai orang datang.

4. Kekadang Lambat Servis
Walaupun staff dia mesra, tapi kadang-kadang servis agak lambat. Kalau korang lapar teramat sangat, mungkin kena tunggu sikit la.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) D Anjung Rimba Segamat

9. D Anjung Rimba Segamat

AlamatJ37, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 6 PM–12:30 AM
Sabtu = Closed
Nombor Telefon+60176060952
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Kalau ko suka makan sambil bersantai dalam suasana hijau, D Anjung Rimba ni pilihan yang tepat.

Restoran / Tempat makan sedap segamat ni dalam kawasan hutan, so rasa macam makan dalam alam semula jadi.

Makanan dia jenis western, ada steak dan pasta yang memang mengancam.

Suasana tenang, sesuai untuk keluarga atau date dengan yang tersayang.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “D Anjung Rimba Segamat” :

😃 Pros
1. Suasana Alam Semula Jadi
Satu perkara yang aku suka pasal tempat ni ialah suasana dia alam semula jadi gila. Tempat makan ni dalam kawasan hutan, so korang boleh makan sambil dengar bunyi burung dan angin semilir. Relax habis!

2. Menu Pelbagai
Tempat makan sedap segamat ni ada pelbagai jenis makanan dari tradisional sampai western. Jadi, kalau pergi dengan kawan-kawan yang ada citarasa berbeza, semua orang boleh jumpa makanan yang sesuai.

3. Aktiviti Luar
Selain makan, kat sini ada aktiviti lasak macam jungle trekking, beriadah dalam air terjun, dan lagi. Kalau korang suka aktviti fizikal dan outdoor, tempat ni memang sesuai.

4. Instagrammable
Kalau korang suka ambil gambar untuk Instagram, tempat ni memang cantik gila. Ada dekorasi alam yang cantik-cantik, pasti akan dapat gambar yang menarik untuk share!

🤔 Cons
1. Jauh dari Bandar
Yang ni memang obvious. Tempat ni agak jauh dari bandar Segamat, so kalau korang takde kenderaan sendiri, susah sikit nak sampai.

2. Harga Agak Mahal
Harga makanan dia agak mahal sikit berbanding kedai makan biasa. Kalau bajet ketat, mungkin perlu fikir dua kali.

3. Cuaca Tak Menentu
Sebab tempat ni dalam hutan, kadang-kadang cuaca tak menentu. Kalau datang masa hujan, mungkin kena atur jadual semula.

4. Kepenuhan dan Kecrowdedan
Kalau datang waktu puncak, tempat ni boleh jadi crowded habis. Jadi, kalau korang nak tenang, elakkan datang masa hujung minggu atau cuti panjang.

10 Tempat Makan Best di Segamat (Honest Review) Restoran Pondok Kita Segamat

10. Restoran Pondok Kita Segamat

AlamatKampung Abdullah, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia
Waktu OperasiIsnin-Ahad = 5 PM–1 AM
Selasa = Closed
Nombor Telefon+60137579977
Google Maps directionOpen

Deskripsi Tempat Makan Best di Segamat

Makanan Melayu yang autentik? Meh la ke Restoran Pondok Kita.

Nasi lemak dia memang classic, dengan sambal pedas yang membangkit selera.

Nasi kerabu dia pun sedap, warna biru nasi tu memang menarik perhatian.

Suasana restoran /kedai makan malam sedap di segamat ni klasik, macam makan dekat kedai makcik sendiri.

Harga pun berpatutan dengan saiz hidangan.

Ulasan Pelawat Tempat Makan Best di Segamat “Restoran Pondok Kita Segamat” :

😃 Pros
1. Makanan Sedap Gila
Bro, makanan kat sini memang terbaik. Nasi lemak dia pedas sikit, lemak-lemak manis, pastu rendang dia tu, memang melting dalam mulut. Siapa suka masakan Melayu, confirm suka.

2. Suasana Santai
Kedai makan viral di segamat ni ala-ala kampung, chill je. Ada benda nostalgic sikit, macam makan kat kampung nenek kita. Boleh lepak lama sambil lepak, relax je.

3. Harga Berpatutan
Harga makanan dia tak melampau sangat, berbaloi dengan saiz hidangan. Murah tapi puas perut, siapa tak suka kan? Student pun boleh makan tanpa merana dompet.

4. Perkhidmatan Mesra
Staff dia friendly, layan pelanggan macam kawan sendiri. Kalau tanya pasal menu atau taktau nak pilih apa, diorang selalu tolong dengan senyum. Rasa macam datang rumah kawan je.

🤔 Cons
1. Ramai Orang
Kadang-kadang ni, kedai ni penuh gila. Jadi kalau nak datang, better datang awal, kalau tak nak kena beratur panjang atau tunggu meja.

2. Tempat Tak Besar Sangat
Sebab dia popular, kedai ni tak luas sangat. So, boleh jadi agak sesak kalau ramai orang datang serentak. Nak makan dalam keselesaan kena betul-betul nasib.

3. Parking Susah Sikit
Masalah biasa la kat kedai-kedai popular. Parking boleh jadi sikit cabaran, terutama bila peak hours. Kena bersabar sikit la cari parking jauh sikit.

4. Kadang-Kadang Lambat Sikit Servis
Sebab kedai boleh penuh, servis kadang-kadang jadi lambat sikit. Kalau kau lapar gila, mungkin kena tahan sabar sikit la tunggu makanan sampai.


Jadi, kalau korang ada peluang melancong ke Segamat, jangan lupa try makanan-makanan best yang aku kongsi tadi.

Lagipun, pengalaman makan ni satu cara terbaik untuk explore budaya tempatan.

So, selamat berjelajah rasa dan selamat makan di Segamat!

Jangan lupa kongsi pengalaman korang dengan kawan-kawan, okay?

About the author

Malaysiajao Editor Team

Leave a comment